U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Žepča povrijeđene dvije osobe

zepce
Dvije osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 7 sati dogodila u mjestu Donja Golubinja na području općine Žepče.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Aldina Ahmić za Klix.ba je rekla da su u ovoj nesreći povrijeđene dvije osobe koje su prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje im je ukazana ljekarska pomoć, ali još uvijek nije poznat stepen njihovih povreda.

Formirana je ekipa koja će rukovoditi uviđajem, a na mjestu nesreće je i dežurni kantonalni tužilac.

Kako je saopćila glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica Aida Buro, povrijeđene osobe su van životne opasnosti.

"Kod pacijenta M. S. (48) iz Maglaja nadležni ljekari su konstatovali teške tjelesne ozljede u vidu povrede glave sa prelomom kostiju lica, povrede grudnog koša sa prelomom grudne kosti i rebara i ključne kosti i sa prelomom desne noge. Pacijent se trenutno tretira u Odjelu za urgentnu medicinu. Kod pacijenta Š. E. (38) iz Maglaja nadležni ljekari su konstatovali teške tjelesne ozljede u vidu povrede grudnog koša sa prelomom grudne kosti i rebara i prelomom obje natkoljenice i lakše povrede glave. Pacijent je nakon obrade u Odjelu urgentne medicine primljen u Službu za ortopediju i traumatologiju radi daljeg medicinskog tretmana", izjavila je Buro.

Nesreća u kojoj su učestvovali kamion i kombi dogodila se na magistralnom putu M-17 nakon direktnog sudara. Prema nezvaničnim informacijama uzrok nesreće je umor vozača kombija koji je prešao na suprotnu traku i ostvario kontakt sa kamionom.

Ekipe Hitne pomoći, vatrogasaca i policije su na terenu.