U toku akcija za pomoć porodici Dizdarević koja je usljed požara, izgubila krov nad glavom

asd
Peteročlana porodica Dizdarević iz kladuškog naselja Kumarica u petak u noćnim satim ostala je bez krova nad glavom. U samo nekoliko sati u požaru koji je zahvatio njihovu kuću u potpunosti je izgorio krov, a nastale su štete i na spratu kuće u kojem žive Izudin i njegova supruga Draga sa troje maloljetne djece.

Požar su izazvale elektične instalacije, a u trenutku požara u kući nikog od porodice Dizdarević nije bilo. Mukotrpno i uz brojna odricanja, sve što imaju, Dizdarevići su sticali godinama iz poljoprivrede, jer niko nije zaposlen. Uz to i njihova najstarija kćerka Aida više godina borila se sa cistom na mozgu i liječena je u Turskoj.

Uz sve nedaće koje su ih snašle, Dizdarevići se ne predaju i ne gube nadu da će uz pomoć dobrih ljudi ponovo podići krov na kući i sanirati svu štetu. Jedina je to želja i najmlađeg člana porodice Dizdarević, petogodišnjeg Muhameda.

Porodici Dizdarević, pomoći možete u građeviskom materijalu ili na druge načine. Kontakt telefon 061 618 841 ili ih možete potražiti u naselju Kumarica u blizini izvorišta Kvrkulja.

Image
ger