U toku rekonstrukcija simbola Bitke na Neretvi

fsdfsdf
U narednom periodu uslijedit će intenziviranje radova na obnovi porušenog mosta

Kako su kazali iz Općine Jablanica, uz teške mašine i dizalice do sada su radnici „HP Investing“ iz Mostara, uradili veliki dio pripremnih radova kako bi se stvorile pretpostavke za dopremu i spuštanje u rijeku pontona kapaciteta nosivosti minimalno 50 tona.

- U narednom periodu predstoje radovi na izradi bušotina, injektiranju, izvođenje raznih betonskih radova, uklanjanje postojeće horizontalne rešetkaste konstrukcije u vodi koja je pomjerena uslijed velikih vode, ukupne težine oko 60 tona, njeno vađenje i deponovanje na lokalitet Spomen kompleksa Bitka za ranjenike na Neretvi - naveli su iz Općine Jablanica.

Također, predviđeno je da se izgradi, transportuje i montira nova desna horizontalna rešetka kao glavni eksponat ukupne težine oko 65 tona.

U narednom periodu uslijedit će intenziviranje radova na obnovi porušenog mosta na Neretvi.

- Očekujemo da se ovaj strateški projekat za općinu Jablanica okonča u skladu sa predviđenim rokovima, ukoliko aktuelno stanje nesreće uzrokovano pojavom koronavirusa te vremenske i druge nepredviđene okolnosti ne budu spriječavale izvođenje radova-poručili su iz Općine Jablanica.