Sutra vanredna sjednica Gradskog vijeća Bihać zbog migrantske krize

Sve teža situaciji s migrantima u ovom gradu, razlog je održavanja sutrašnje vanredne sjednice koja počinje u 14 sati potvrđeno je iz Gradske uprave.

- Ovo je doslovno posljednji apel za pomoć. Dok grad trpi, država ne poduzima ništa. Dogovorit ćemo naše naredne poteze, ali ćemo ovom sjednicom pokušati i izvršiti dodatni pritisak na nadležne državne institucije. Ako opet izostane reakcija, vijećnici i ja ćemo u Sarajevo -izjavio je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća na posljednjoj sjednici Vijeća u četvrtak.

Mnogi su u posljednje vrijeme upozoralavali a među njima i vijećnici, na ogromne gubitke koje Bihać ima kada je u pitanju turistička sezona. Tu je i znatno narušena sigurnosna situacija, koja je uslovila brojne otkaze boravišnih rezervacija, što je medijima ovih dana potvrđeno i iz Turističke zajednice USK i od strane bihaćkih ugostitelja.

Pretpostavlja se da u Bihaću trenutno boravi više od 1000 migranata, a neki kažu da je taj broj mnogo veći. Šta će Gradsko vijeće odlučiti i kakve zaključke donijeti u vezi s ovim problemom, vidjet ćemo na sutrašnjoj sjednici.