U toku vanredna sjednica Vlade KS povodom ubistva Azre Spahić, Uk nije došao

B
U toku je sjednica Vlade Kantona Sarajevo povodom stravične saobraćajne nesreće koja se desila u petak u centru Sarajeva i u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić.

Kako s mjesta događaja javlja reporter portala Klix.ba, na sjednici nije prisutan premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i umjesto njega sjednicu vodi dopremijer, inače ministar finansija, Emir Dedović (SBiH).

Na sjednici je i glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS Sabina Sarajlija i vršilac dužnosti komesara sarajevske policije Fatmir Hajdarević.

Nakon sjednice Vlade KS očekuje se da će se učesnici obratiti medijima i iznijeti zaključke.

Inače nakon tragedije koja je pogodila Sarajevo, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu oglasio se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk te najavio da će postaviti nove kamere u gradu te nabaviti nova vozila.

 

Uk je kazao da riječi ne mogu opisati tugu koju osjeća zbog gubitka doktorice Azre Spahić.

"Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće. Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak. Zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana", kazao je.