U Travniku usljed posljedica koronavirusa preminuo učitelj vjeronauke u osnovnoj školi

Nastavnik
Usljed posljedica izazvanih koronavirusom u Travniku je preminuo nastavnik vjeronauke Saudin Lendo koji je bio zaposlen u Osnovnoj školi "Dolac".


Informacija o smrti mladog profesora iz Travnika pogodila je sve one koji su ga poznavali, a o njemu su imali samo riječi hvale uz obrazloženje da su lijepo ponašanje i pozitivna energija bili plod njegove ljubavi prema učenicima.

Kroz težak period zbog gubitka kolege prolaze i uposlenici Osnovne škole "Dolac" koji su istakli da ne postoje riječi kojima bi mogli opisati tugu.

"S tugom i bolom u srcu obavještavamo da je na ahiret preselio naš kolega hadži Saudin Lendo, profesor vjeronauke. Nema riječi kojima se mogu opisati tuga i bol zbog gubitka ovog velikog čovjeka. Zračio si pozitivnom energijom i bio ponos naše škole, mnogima si bio puno više od radnog kolege, bio si prijatelj, drug i brat. Bio si uzor mnogima, našim učenicima si bio puno više od nastavnika. Da ti se dragi Allah smiluje i podari ti Džennet Firdevs, a tvojoj porodici podari sabur i snagu da prebrode ove teške trenutke", stoji u poruci kolektiva OŠ "Dolac".

Termin dženaze bit će naknadno objavljen.