U Velikoj Kladuši 17 suspektnih na koronavirus

asd
Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, iz BIHAMK –a savjetuju oprezniju vožnju

U COVID ambulantu sa sumnjom na zarazu korona virusom javilo se 17 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražila su 62 pacijenta. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Ševal Mešanović na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela nije bilo. Saobraćaj se odvijao bez zastoja.

– Vatrogasci su imali mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Kapić.

– Isporuka električne energije na području velikokladuške općine je uredna.

– Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ ovog jutra saznajemo da je snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom stabilno.

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

– Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, iz BIHAMK –a savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Prije polaska na putovanje savjetujemo provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

 – Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 25, na istoku Bosne do 28, a u Hercegovini od 28 do 34 °C.

–Nepovoljan uticaj vremenskih prilika očekuje se u većem dijelu zemlje izraženije u centralnim i južnim dijelovima. Oblačno i tmurno vrijeme uz padavine će kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati poteškoće vezane uz njihove bolesti i reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti i slično.