U Velikoj Kladuši danas promocija knjige Ramiza Huremagića ‘Grabež’

.
Policijska stanica Velika Kladuša u proteklom periodu na području naše općine zabilježila je jedno narušavanje javnog reda i mira. U oblastima kriminaliteta i sigurnosti u saobraćaju nije bilo prijava.

Prema riječima dežurnog Delanovića, Vatrogasna jedinica nije intervenisala.

 

70 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h. 

 

Dežurni ljekari Mustafa Hodžić i Kasim Selman na dalje liječenje uputili su dva lica.

 

Kako informišu iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom kolovozu. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju se češće pauze.

 

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Donja Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje, na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Velika Kladuša, Deleuša, Zupci, Izačić i Doljani. I na ostalim graničnim prelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 

Manifestacija „Kladuško ljeto 2021“ danas se nastavlja plesnom večeri SPK „Gloria“ Velika Kladuša. Plesna večer će se održati na Trgu mladih od 20:30h. Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h. Obustava saobraćaja predviđena je svakim danom do 08. augusta.

 

U Alternativnom domu kulture danas će u 19:30h biti upriličena promocija knjige „Grabež“, autora Ramiza Huremagića.

 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

 

Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. 

 

Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu. Učesnicima u saobraćaju sugeriše se opreznija vožnja. Sa noćnim satima biće ugodnije.