U Velikoj Kladuši evidentirano jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode

.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Indira Bukvarević izvršili su pregled 35 pacijenata u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša, a jedan je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu.

U Covid ambulantu javila su se dva pacijenta.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu nas iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas od 09:00 do 16:00 sati doći do prekida u isporuci električne energije za trafopodručja Mravača i Šabići.

Prema rasporedu, JKUP „Komunalije“ krupni otpad danas će prikupljati u sljedećim naseljima: ZBORIŠTE, ČAGLICA, CRVAREVAC, BOSANSKA BOJNA, GLINICA, ELEZOVIĆI, GRADINA i POLJANA.

Potrebno je krupni otpad pripremiti uz putnu komunikaciju. Kontakt telefon 037/831-206. U sklopu ove akcije neće se odvoziti građevinski otpad i auto gume.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Kapića, nije imala intervencija.

Danas u Bosni i na sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u zapadnim područjima padat će slaba kiša, a u poslijepodnevnim satima i u centralnim dijelovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena.

Slično kao i proteklih dana, biometeorološke prilike biće relativno povoljne. Svježija noć i jutro, uz porast temperatura danju, ugodno će djelovati na većinu populacije. U Bosni će izraženija naoblaka pretežno uzrokovati nešto lošije raspoloženje, u Hercegovini sunčanije, pri tome uz jače udare bure, što bi moglo praviti probleme osjetljivim osobama. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, slojevito se odjenuti i po mogućnosti provoditi više vremena na otvorenom.

Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši za 27. dan mjeseca ramazana je u 20.04h.

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada, 28. aprila obilježava “Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu” s naglaskom na prevenciji bolesti i ozljeda na radu. Sigurnost i zaštita na radu moraju biti temelj i početak svake radne aktivnosti.

Stanje na cestama

Ceste u BiH su mjestimično mokre i skliske pa se vozači pozivaju na oprez. U pojedinim dionicama magla smanjuje vidljivost.

Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) Žepče-Zenica i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac nema dužih čekanja.