U Velikoj Kladuši gorjele hale u Zagradu, auto u Podzvizdu, u Hitnoj 51 pacijent…

asd
Velikokladuški vatrogasci tokom jučerašnjeg dana imali su dvije intervencije. U prvoj intervenciji od 16:18 do 17:30h intervenisali su na Podzvizdu, Kumarica gdje je došlo do zapaljenja automobila. U drugoj intervenciji u naselju Zagrad došlo je do zapaljenja hala, a intervencija je trajala više od 3 sata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva krivična djela i dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 51 pacijenta. Dežurni doktori bili su dr. Amra Zulić i dr. Kasim Selman.

Kako nas informišu iz Elektrodistribucije PJ Velika Kladuša, sve je u redu ovog jutra sa isporukom električne energije. Također, snabdijevanje pitkom vodom je uredno, kao i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Iz BIHAMK-a vozačima skreću pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilnije i sunčanije nego proteklih dana, ugodnije tokom prijepodneva, potom će usljed mjestimično sparnog vremena opšta slika biti nešto lošija, što će uzrokovati umjerene tegoba kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je izbjegavati jače fizičke napore u drugom dijelu dana. Također, neophodno je preduzeti mjere zaštite od sunčevog zračenja, obzirom da će i vrijednosti UV indeksa porasti.