U Velikoj Kladuši jedna intervencija policijske stanice - 57 pacijenata u Hitnoj službi

.
Servisne informacije za protekla 24 sata.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 57 pacijenata. Dežurne doktorice Amra Zulić i Samra Alibegić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci tokom protekla 24h nisu imali intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 08:00 do 15:00 sati za  trafopodručje Bosanska Bojna 3.

Kako informišu iz nadležnih službi, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom prije podne i sredinom dana. U Hercegovini lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 33°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Promjenljivo i nestabilno vrijeme pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Pri tome će nešto više svježine i umjerenije temperature dovesti do umanjenja tegoba kod osjetljivih osoba i ipak činiti dan ugodnijim.