U Velikoj Kladuši na Dan nezavisnosti BiH odigran Drugi memorijalni šahovski turnir „Salih Čaušević“

TURNIR
Povodom 1. Marta, Dana Nezavisnosti BiH u Velikoj Kladuši je 01.03.2020.godine odigran Drugi memorijalni šahovski turnir „Salih Čaušević“.

Turnir je održan u HTUK „Stari Grad“, a organizator turnira je bila (BZK) Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ iz Velike Kladuše.

Na turniru su nastupila ukupno 42 igrača sa područja USK-a, a isti je igran po švicarskom sistemu od 11 kola, uz kompjuterko parovanje sa tempom igre 5 minuta po igraču za cijelu partiju.

Pobjednik turnira je prošlogodišnji pobjednik, MK Dr.Čaušević Sead iz Cazina sa osvojenih 9,5 poena iz 11 partija, kojem je pripao i pehar u trajno vlasništvo.

Drugo mjesto je osvojio MK Komić Ibrahim iz Bosanskog Novog sa osvojenih 9 poena, a treći je MK Kekić Armin iz Bosanske Otoke sa osvojenih 8,5 poena.

Za prvoplasiranih 6 igrača, najstarijeg učesnika turnira Duraković Edhema iz Bihaća, namladjeg učesnika sedmogodišnjeg Kekić Ahmeda iz Bosanske Otoke i najbolje plasiranog igrača u kategoriji invalidnih lica, organizator je dodijelio diplome i prigodne novčane nagrade.

U kategoriji invalidnih lica najuspješniji su bili Hozdić Asmir iz Cazina i Gredelj Hasan iz Velike Kladuše.

Posebno treba istaknuti odličnu igru i vanserijski talent kadetskog prvaka BiH za 2019.godinu, (do 8 godina starosti) sedmogodišnjeg Kekić Ahmeda iz Bosanske Otoke, koji je sa 6,5 poena zauzeo 10.mjesto.

Vrijedni organizatori su odlično pripremili turnir, te uz praznički ugodjaj obezbjedili ručak za sve učesnike i goste, te napitke tokom turnira.

Turnir je sudio Husnija Abdić, državni sudija iz Cazina.

 

Konačan poredak prvih 10 igrača:

 

1.

MK Čaušević Sead

Cazin

9, 5

poena

2.

MK Komić Ibrahim

Bosanski Novi

9

poena

3.

MK Kekić Armin

Bosanska Otoka

8,5

poena

4.

MK Zećirević Bahrudin

Cazin

8

poena

5.

MK Hozdić Asmir

Cazin

7

poena

6.

MK Hebilović Mirsad

Cazin

7

poena

7.

MK Gredelj Hasan

Velika Kladuša

7

poena

8.

MK Hadžić Sabahet

Velika Kladupa

6,5

poena

9.

MK Čaušević Meho

Velika Kladuša

6,5

poena

10.

Kekić Ahmed

Bosanska Otoka

6,5

poena