U Velikoj Kladuši opet intervencije vatrogasaca

kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Isporuka električne energije je uredna. Izuzetak je trafopodručje Grabovac gdje će danas, zbog planskih radova Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 16:00h.

Isporuka pitke vode je stabilna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 72 pacijenata. Dežurni doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su tri pacijenta.

Miran period je iza službenika Policijske stanice Velika Kladuša.

Vatrogasna jedinica bilježi dvije intervencije. Prva, u ulici Ive Marinkovića gdje je došlo do kratkog spoja na bojleru u kotlovnici. Intervencija je trajala od 12.18h do 13.05h. Iduća intervencija odnosila se na gašenje zapaljenih bala sijena u mjestu Podzvizd. Prema riječima dežurnog vatrogasca Grahovića, ova intervencija je zabilježena u periodu od 19.01h do 19.43h.

Program manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ večeras na Trgu mladih od 20:00 sati donosi plesno-zabavni program kojeg će izvesti članovi Sportsko-plesnog kluba Gloria. A odmah nakon toga u Parku ORB „7 sekretara SKOJ-a“ od 21:00h nastupa lokalni muzičar Baja Kendić & band. Muzički program upotpuniće i  DJ Gipsy.

Po ranije utvrđenom rasporedu, Viki Miljković dolazi sutra na Trg mladih od 21:00h.

Sedmicu će u nedjelju, 24. jula na Trgu mladih zaključiti jedan poseban događaj – cjelovečernji koncert pod nazivom „Veče kladuških muzičara“ na kojem će nastupiti kladuški muzičari iz zemlje i dijaspore. Koncert počinje u 21:00h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 22. juli:

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prelazu) granični prelaz Gradina nije u funkciji.

Danas u Bosni i Hercegovini uz obilje sunca prognozira se i vrlo toplo vrijeme. Visoke temperature zraka mogu štetno uticati na zdravlje stanovništva. Posebno neugodno bit će u urbanim sredinama. Jutarnja svježina u ranim jutarnjim satima moguća je samo u centralnim područjima. Najviša dnevna temperatura od 36 do 40, na jugu do 42°C.

Slično kao i proteklog dana, uz nepovoljne biometeorološke prilike. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih i djece. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je lagano se odjenuti, reducirati izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa, planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Uz visoke temperature, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke nadležnih službi.