U Velikoj Kladuši šest intervencija policijske stanice - 117 pacijenata u Hitnoj službi

v.kladuša

Servisne infromacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije za trafopodručje Drenovac u periodu od 08:00 do 15:00h. Na ostalom području, elektronapajanje je uredno.

Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku uobičajenom dinamikom.

117 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurne doktorice Samra Alibegić i Aida Dedić su na dalje liječenje uputile dva pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, kao i tri saobraćajne nezgode. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

Jedan izlazak na teren evidentirala je Vatrogasna jedinica. Prema riječima dežurnog Okanovića, radilo se o izvlačenju  lica iz vozila nakon saobraćajne nezgode u ulici Zuhdije Žalića. Intervencija je trajala od 04.55h do 05.25h.

Nova, a ujedno i posljednja sedmica manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ bit će otvorena večeras od 20:00h još jednom dječjom predstavom „Mini Disco u Parku“ koja će biti upotpunjena Face paintingom, odnosno šarenim oslikavanjem lica.

Svake godine širom svijeta prva sedmica augusta rezervisana je za obilježavanje Svjetske sedmice dojenja. Svjetska sedmica dojenja traje od 1. do 7. augusta i predstavlja globalnu kampanju čiji je cilj da podigne svijest o mnogim temama u vezi sa dojenjem.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 01. august:

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a vozače upozoravamo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 34 stepena.

Jutarnji sati će biti ugodniji od nastavka dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput malaksalosti, promjene raspoloženja, glavobolje. Neophodno je izbjegavati duže zadržavanje na suncu, konzumirati dovoljno tečnosti, laganiju hranu, te se pridržavati preporuka nadležnih službi. Nedostatak svježine u noćnim satima, izraženije na jugu zemlje, također bi mogao dodatno kvariti opću sliku.