U Velikoj Kladuši službenici policijske stanice su zabilježili saobraćajnu nezgodu u protekla 24 sata

.

Hitna pomoć DZ Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 48 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Amra Zulić.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba. Krivičnih djela nije bilo.

 Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u periodu od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručje Omeragići.

 Ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 Kako informišu iz BIHAMK-a, jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i ponegdje uz riječne tokove. Većina putnih pravaca u Bosni i Hercegovini je prohodna i saobraća se uz povoljne vremenske prilike. Tokom dana frekvencija vozila je pojačana, pa se vozači mole da budu maksimalno oprezni i da posebnu pažnju obrate na pješake, bicikliste i korisnike električnih romobila. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče bez zadržavanja. Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i istoku Hercegovine, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 26, na jugu do 28 stepeni.

 Jutarnji i prijepodnevni sati ugodniji, sa više svježine, potom bi, usljed porasta temperatura i južine, kod hroničnih bolesnika moglo doći do djelimičnog jačanja tegoba. Osjetljivim osobama preporučuje se suzdržavanje od težih aktivnosti u drugom dijelu dana. Također, poželjno je laganije se odjenuti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opća slika će biti lošija u centralnim i istočnim dijelovima zemlje.

 

Foto:Arhiv