U Velikoj Kladuši u protekla 24 sata stručnu pomoć potržilo je 48 pacijenata

.

– Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 48 pacijenata. Dežurne doktorice Indira Bukvarević i Anela Čokić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su četvero pacijenata.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo. Saobraćajnih nezgoda i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

– Velikokladuški vatrogaci, kako informiše dežurni Okanović, imali su jednu intervenciju u Zborištu gdje je došlo do zapaljenja šume. Intervencija je trajala od 20:21 do 21:50h.

– Prema jutros dostupnim informacijama, bez problema u isporuci pitke vode i električne energije.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa juga tokom noći na petak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

– Iako će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, uz mirniji san, pozitivno će djelovati na opću sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, mogao bi uzrokovati blaže reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze.

– Danas se obilježava Međunarodni dan babica, jedne od najljepših profesija u zdravstvu. Primalje ili babice su prve osobe koje beba vidi kada dođe na ovaj svijet. Međunarodni dan babica obilježava se kao podrška babicama svijeta i njihove profesije.