U Velikoj Kladuši zbog radova danas prekid isporuke električne energije- pročitajte kad i gdje

asd
Elektronapajanje na području Velike Kladuše jutros je uredno. Za danas su najavljeni radovi Podružnica „Elektrodistribucije“ Bihać na elektroenergetskim objektima u Velikoj Kladuši, zbog čega će doći do prekida u isporuci električne energije.

U terminu od 09:00 do 11:00h bez struje će biti kupci u trafopodručju Križ 2. Prekid je od 11:00 do 13:00h najavljen i u trafopodručju Šabića Put – NNI prema Šemsi (Škorpion).

Vodosnabdijevanje se odvija normalnim tokom.

Radne ekipe „Komunalija“ od jutros prema ustaljenom rasporedu vrše poslove održavanja gradske čistoće i odvoza komunalnog otpada.

77 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h. Na dalje liječenje upućene su dvije osobe. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jednu saobraćajnu nezgodu. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih.

Prema riječima dežurnog Grahovića, Vatrogasna jedinica nije intervenisala.

Kako informišu iz BIHAMK-a, zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Duža zadržavanja bilježe se pri prelasku granice na izlazu iz Bosne i Hercegovine na prelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška, Hum, Zupci i Deleuša. I na ostalim graničnim prelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ večeras od 20:30h u Parku Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a“ biće upriličen koncert grupe „Noćni ritam“. U parku su postavljeni i prodajne kućice i štandovi na kojima velikokladuški ugostitelji, slastičari i poljoprivredni proizvođači posjetiocima nude i prodaju svoje usluge i proizvode.

Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h. Obustava saobraćaja predviđena je svakim danom do 08. augusta.

Danas u Bosni i Hercegovini većinom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C.

Prije podne ugodnije u odnosu na drugi dio dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata pojačati tegobe poput nervoze, glavobolje i malaksalosti. Poželjno je reducirati aktivnosti, a učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima. Manjak svježine u noći dodatno će remetiti osjet ugode. Opća slika će biti lošija u unutrašnjosti zemlje.