U Vranduku kod Zenice pronađen leš muškarca

Na lokalitetu Vranduka kod Zenice, prije sat vremena, u rijeci Bosni uočeno je beživotno tijelo muškarca, saznaje “Avaz”.

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra MUP-a ZDK, leš muške osobe pronađen je u mjestu Ponirak.

- Beživotno tijelo je izvučeno i prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica na prepoznavanje. Po nalogu tužioca bit će obavljena i obdukcija tijela pronađenog muškarca. Uviđaj je u toku - kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK, naglašavajući da još nije poznat identitet muškarca.

Iako još nema službene potvrde, navodno se radi o tijelu 40-godišnjeg Zeničanina Muniba Delića (40) iz Zenice, koji je u nedjelju skočio sa pješačkog mosta, u naselju Blatuša, u rijeku Bosnu od kada mu se gubio svaki trag.

Proteklih dana vršena je intenzivirana potraga, u koju su bili uključeni timovi Specijalne policijske jedinice (SPJ) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), policijski službenici MUP-a ZDK i SRK “Bosna”.

Posebno pogađa informacija da je kobni Delić skočio sa mosta kod Blatuše, koji se nalazi nedaleko od njegovog stana. Trebao je doći kući, međutim, sudbina je htjela drugačije.

Od porodice stradalog Delića saznajemo da je kobnog dana bio na obližnjem zeničkom izletištu, u povratku je svratio do prijatelja u jedan ugostitetljski objekt, popio piće-dva, da bi se u povratku kući odlučio skočiti u rijeku.

- Teško nam je svima, posebno majci. Svi smo, vjerujte, shrvani bolom. Voljeli bismo da ga čim prije pronađu, da imamo barem koliko-toliko neki smiraj – kaže porodica.

Izvor: