Sanja Vulić: U vremenima kada se treba susprostaviti nasrtajima iz Sarajeva na RS, jedinstvo je odgovor na te napade

asdad
Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić osvrnula se na protekli period i sve što se dešavalo u slučaju afere "Kiseonik" te je iskoristila priliku da prozove direktora Agencije za lijekove BiH Aleksandra Zolaka. Dodala je kako bi odgovorni i ozbiljni lideri zaključili da njihov kadar kao što je Zolak mora u roku od 24 sata podnijeti ostavku zbog nerada i ugrožavanja zdravlja građana širom BiH.

U trenutku kad postanete poslušnik, a ne racionalan čovjek, onda pribjegavate metodi 'napad je najbolja odbrana'. Vlada Republike Srpske ima najodgovornijeg i najperspektivnijeg ministra zdravlja i sramotno je pominjati ga u ružnom kontekstu. Jedini ko nije radio svoj posao jesu Aleksandar Zolak i Stručni savjet Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, poručila je Vulićeva.

Ona je naglasila da u teškim vremenima kada se treba suprostaviti nasrtajima na nadležnosti Republike Srpske koji neprestano dolaze iz Sarajeva, od Ustavnog suda BiH i inostranog faktora, i kada je potrebno maksimalno jedinstvo i snažan odgovor na te napade, opozicija čini sve da to uništi.


(Admir Oručević)