U zamrzivaču bolnice u Srbiji ostavljeno 13 mrtvih beba

Članovi državnog povjerenstva za nestale bebe u Srbiji su u zamrzivačima bolnice pronašli 13 mrtvih beba, javlja Telegraf.

Bebe u zamrzivaču bolnice drže tri godine

Kako pišu, riječ je o mrtvorođenoj djeci koju su tri godine u bolnici u Kraljevu držali u zamrzivaču jer se čekalo da grad donese odluku o tome kada će bebe biti pokopane. 

Odluka je nedavno donesena pa se očekuje da bebe budu pokopane što prije, kako prenosi Index.hr.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić tvrdi za Telegraf da Grad sve do prošle godine nije ni bio nadležan za pokapanje mrtve novorođenčadi.

Zamjenik ravnatelja bolnice: Ništa nije nađeno

Zamjenik ravnatelja kraljevačke bolnice Dragan Kaljević rekao je za Tanjug da je riječ o mrtvorođenim bebama koje još nisu pokopane.

"To su mrtvorođene bebe koje još nismo pokopali jer ih nemamo gdje pokopati. Ništa nije pronađeno jer to nismo ni krili. Te bebe se nalaze na patologiji kako nalažu svi propisi", rekao je Kaljević. 

Objasnio je i da se radi o bebama koje roditelji nisu htjeli preuzeti i sami pokopati, što po zakonu nisu ni dužni učiniti. 

Dodao je i da je u tijeku formiranje povjerenstva koje će odlučivati o mjestu gdje će se mrtvorođene bebe u budućnosti pokapati u Kraljevu.