Ubica Vedrana Puljića se slobodno kreće i devet godina nakon zločina

Na današnji dan prije devet godina u dešavanjima uoči utakmice FK Sarajevo na stadionu Pecara protiv Širokog Brijega, Vedran Puljić je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a iako je prošlo devet godina od tog zločina njegov se ubica još uvijek slobodno kreće.

Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe koje su ranile još šest navijača FK Sarajevo tog dana.

"Svjedoci smo, iz godine u godinu, pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio. Optuženog Olivera Knezovića danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, Vedranovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne prolazi, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu. S tim u vezi, kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem ovog tragičnog slučaja dozvoli mir svima onima koji tuguju i žale za Puljićem", poručili su iz Bordo kluba.

Kako bi se pomoglo finansiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio za ovu svrhu, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog štaba i uposlenici kluba podržali akciju te su prikupljena značajna finansijska sredstva.

FK Sarajevo će i od naredne domaće utakmice protiv Slobode usmjeriti 1 KM od svake prodate ulaznice za finansiranje sudskog postupka, a ovaj susret je na rasporedu 20. oktobra na Koševu. 

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo će danas zajedno sa stručnim štabom te delegacijom kluba posjetiti mjesto gdje u miru počiva Vedran Puljić.