Ubijen porodični čovjek (43), ubio ga šogor: Motiv ubice ostavlja bez riječi

policija
U Grünburgu u okrugu Kirchdorf u nedjelju navečer dogodio se krvavi čin. Prema policiji, muškarac (43) je ubijen iz vatrenog oružja u svojoj kući oko 1 ujutro u nedjelju. Počinitelj – a riječ je o 37-godišnjaku iz okruga Amstetten – pobjegao je, ali je uhićen u svom stanu u ranim jutarnjim satima.

 

Žrtva i navodni počinitelj poznavali su se, rekla je glasnogovornica policije za APA-u. 37-godišnjak je pozvonio muškarcu na vrata u Grünburgu u 1:05 ujutro. Kada je žrtva otvorila vrata, počinitelj je pucao u muškarca iz pištolja. Žrtva je zadobila smrtonosne ozljede. Kako je priopćila policija, počinitelj je pobjegao svojim automobilom te su ga policijski službenici uhitili na kućnoj adresi u okrugu Amstetten.

Oružje kojim je počinjeno ubojstvo zaplijenjeno je, priopćila je policija. Istragu je preuzeo Državni ured kriminalističke policije Gornje Austrije. Uhićeni bi trebao biti ispitan danas tijekom dana.

Riječ je o obiteljskoj drami, optuženi je žrtvin bivši šogor. Njegova sestra i 43-godišnjak bili su u braku i imali su dvoje djece (sada imaju 10 i 12 godina). Dvoje djece bilo je u kući kada se dogodio kobni pucanj, kao i žrtvina nova partnerica i njihovo dvoje djece (blizanci, 9 godina).

Ubojica je ispitivan cijelo nedjeljno jutro, a motiv ubojice ostavlja bez riječi: “Nije želio da djeca budu kao njihov otac. Mislio je da je narcis”, rekao je Andreas Pechatschek iz ureda javnog tužitelja u Steyru.