Ubijena djevojčica u beogradskoj školi danas bi slavila 12. rođendan: Noć prije masakra došla iz Grčke

masakr
Sve mislim nije istina, javit će mi da je moja unuka došla kući…, rekao djed ubijene A. B.

 

Kosta Kecmanović (13) ubio je 3. maja osmero učenika i radnika obezbjeđenja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a tokom krvavog pira ranio je još šestoro drugova i nastavnicu historije.

Među pobijenom djecom je i devojčica A. B. (11), koja je tog jutra bila sa drugaricom dežurna u holu škole. Nakon što je sa vrata ubio Dragana Vlahovića, hicem iz pištolja pucao je na njih dvije.

 

Donijela poklone drugarima

Ubijena A. B. bila je uspješna odbojkašica, a dan prije kobnog jutra vratila se iz Grčke.

- To jutro kada je ubijena, A. B. prethodno je došla do učionice da pozdravi drugare. Nekima je dala i poklone, rekla je - vidimo se kasnije, danas sam dežurna - ispričala je njena drugarica.

Nesretna devojčica, danas, 6. maja, napunila bi 12 godina, a umjesto proslave rođendana bit će sahranjena u ponedjeljak na Novom Groblju.

Inače, nastradalu djevojčicu su roditelji nakon vijesti o masakru u školi satima tražili, misleći da je u nekoj od bolnica u kojima su bili prevezeni povrijeđeni đaci.

- Stradala je naša mala komšinica. Bila je divno dijete, imala je samo 11 godina. I komšije su im pomagale, išle ispred škole, raspitivale se. Niko nije ni pomislio da je ubijena. Nažalost, na kraju su čuli strašnu vest. Ne smem ni da zamislim kako se osećaju njeni roditelji. Ovo je sve kao horor film - ispričala je komšinica ubijene devojčice.

 

"Sve mislim nije istina"

Djed A. B, koja je nastradala na hodniku škole kao dežurni učenik, smogao je snage i došao da oda počast tragično nastradaloj deci i Draganu Vlahoviću, čovjeku koji ih je dočekivao i pratio iz škole. Jadikovao je za svojom mezimicom, pokazivao slike "dedine lepotice".

- Sve mislim nije istina, javit će mi da je moja unuka došla kući… – ponavljao je neutješni čovjek.

Sahrana A. B. bit će u ponedjeljak na Novom groblju.