Ubio brata u krevetu: Smrtonosne udarce mu zadao nožem i bokserom

Ignjat Gajić (24) ubijen je najvjerovatnije dok je ležao u krevetu, a smrtonosni udarci su mu zadati nožem i takozvanim bokserom. Osumnjičeni za zločin je njegov četiri godine mlađi brat Bogdan, a kao motiv se zasad navode loši porodični odnosi.

Brutalno porodično ubistvo dogodilo se prekjuče u porodičnoj kući Gajića. Roditelji mladića, kao i njihov mlađi brat, u trenutku stravičnog zločina nisu bili kod kuće.

Bogdan Gajić je uhapšen naredne noći i to u redovnoj kontroli policije koja ga je zaustavljala dok je gurao građevinska kolica. Sumnjivo im je bilo to što usred noći sa sobom nosi lopatu, prenosi Hayat.ba.

Ustanovljeno je da je teret koji je Bogdan prevozio u kolicima zapravo bilo beživotno tijelo njegovog brata Ignjata, umotano u najlon i čaršav. Policija mu je odmah stavila lisice na ruke, a po dolasku u njihov porodični dom pronađeni su brojni tragovi koji ukazuju na ubistvo.

– Upravo tu u kući je, kako se sumnja, u krevetu Bogdan usmrtio svog starijeg brata. Smrtonosne udarce mu je, pretpostavljamo, zadavao nožem i “bokserom”. To oružje je nađeno i poslato na vještačenje da bi se materijalnim dokazima potkrijepile sumnje inspektora – ispričao je upućeni izvor, piše Blic.Šta je navelo 20-godišnjeg mladića da na tako brutalan način presudi rođenom brat u narednim danima utvrdiće istraga. Pretpostavlja se da je riječ o lošim odnosima u porodici, a pojedini mediji prenijeli su da je Ignjat ranije bio nasilan prema ukućanima i da je koristio narkotike.

Ipak, komšije su složne da je riječ o jednoj uglednoj profesorskoj porodici i da, uprkos tome što su bili pomalo čudni, ništa nije ukazivalo da će doći do tragedije.

Inače, Bogdan i Ignjat Gajić su unuci našeg poznatog slikara Milića od Mačve.


Planirao ubistvo?

Kako je nedaleko od mjesta gdje je Bogdan uhvaćen pronađena iskopana rupa, sumnja se da je mladić duže vrijeme planirao ubistvo, te da je u nju htio da sakrije beživotno tijelo svog brata.