Užas u Sloveniji: Ubio trudnu djevojku iz BiH pa počinio samoubistvo

Stravičan slučaj dogodio se u utorak ujutro u Sloveniji. U Grosuplju je ubijena 27-godišnja trudnica Nika Makić-Omahen i njeno nerođeno dijete, saopćila je policija.

Policijski službenici pronašli su i mrtvog 44-godišnjeg počinioca Romana Miklavčića (44), koji je, prema nalazima policije, izvršio samoubistvo.  

Prema podacima ljubljanske policijske uprave, 44-godišnji državljanin Slovenije pucao je u Niku nešto prije devet sati.

Policajci su ga ubrzo pronašli mrtvog nekoliko kilometara od mjesta zločina, s ranom od vatrenog oružja. Pored njega je pronađeno vatreno oružje. Kako su saopćili iz policije, osumnjičeni je počinio samoubistvo.

Image

Fikret Makić, Nikin otac, koji je porijeklom iz Krajine i vlasnik kompanije u Sloveniji, s bolom na licu pitao se na mjestu zločina zašto je ostao bez kćerke. 

- Ne razumijem, nikome ništa ne dugujemo. Imamo sve otvoreno, svako može doći u bilo koje vrijeme - rekao je čovjek koji je u trenutku izgubio svoju kćerku i unuku.

Motiv za ovaj groznni čin ostaje misterija. Dok policija još nije otkrila detalje, proširile su se glasine, uključujući da je počinilac već duže vrijeme proganjao svoju žrtvu.

Dženaza-namaz i ukop Nike obavit će se 26. januara 2020. godine u Iv. Gorici u 14:30 sati.