Ubojica iz Splita dobio jakog odvjetnika, angažirala ga grupa s Fejsa

Trostrukog ubojicu Filipa Zavadlava branit će utjecajni odvjetnik Branko Šerić.

Potvrdio je to Indexu sam Šerić kojeg smo nazvali nakon što Zavadlava jutros nisu uspjeli ispitati u Državnom odvjetništvu u Splitu jer je zbog rastrojenosti proglašen raspravno nesposobnim te je odlučeno da ga se pošalje na psihijatriju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. 

"Točno je da ću ga zastupati. Upravo traje ispitivanje kod suca istrage nakon čega će najvjerojatnije biti poslan u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu. Tamo ću ga odmah posjetiti", rekao nam je Šerić. 

Pitali smo ga tko ga je angažirao. Šerić je, naime, jedan od poznatijih hrvatskih odvjetnika koji se zasigurno ne dobiva po službenoj dužnosti. 

Poznatog odvjetnika angažirala Fejs grupa podrške ubojici

"Mene je angažirala ova grupa za podršku Filipu Zavadlavu", rekao je. 

"Kakva grupa?" pitali smo. 

"Pa imate je na internetu, ima 16 tisuća fanova", rekao je Šerić potvrđujući ono što nam je teško bilo povjerovati na prvu, da ga je doista angažirala Facebook grupa podrške Zavadlavu. 

Šerića smo još pitali ima li već kakav plan za obranu.

"Imam, ali ne mogu detaljnije komentirati. Prvo ću ga posjetiti, to je prva stvar. Imam kompletne informacije o slučaju, kontaktirao sam i županijskog državnog odvjetnika i suca istrage", rekao je Šerić.

Pitali smo ga i u kakvom je stanju osumnjičeni ubojica te je li potpuno izgledno da će biti poslan u Zagreb.

"Tako je. Trenutno danas nije ubrojiv, to je stanje danas, a kakvi će biti rezultati vještačenja i nalazi u Svetošimunskoj, to ćemo vidjeti", poručio je Šerić u razgovoru za Index. 

Ubojici određeno mjesec dana istražnog zatvora

Županijsko državno odvjetništvo je Zavadlavu određen jednomjesečni istražni zatvor.