Učenici "I srednje škole" Cazin sproveli u djela niz akivnosti u proteklih nekoliko dana

AKTIVNOST
Cazinski srednjoškolci uvijek su bili za nove aktivnosti da li je u pitanju humanitarna pomoć, za školu ili za sam Grad. U današnjem članku možete pročitati niz aktivnosti koje su Cazinski srednjoškolci zajedno sproveli u djela.

Danas su izvršili dezinfekciju svih prostorija I srednje škole, detaljno čišćenje a sve u cilju da se spriječi širenje virusa gripe. To će se raditi i u narednim danima. Održano je jedno edukativno predavanje učenicima o korona virusu, kako se zaštiti, kako spriječiti širenje virusa itd. Predavanje je izvela doktorica Zehira Bajramović.
Osim dezinfekcije i čišćenja, učenici su bili aktivni ovih dana.

✔Jučer, 06.03.2020. su izvršili vježbu u gašenju požara i spašavanju unesrećenih, gdje su nosioci aktivnosti bili Vatrogasna jedinica Cazin, radnici škole i sekcija prve pomoći.

✔Učenici ekološke sekcije su za radnice škole uradili i poklonili skromne poklone za 8. Mart, a sindikalna podružnica ih je počastila ručkom u restoranu.

✔Vijeće učenika je organiziralo niz akcija, turnir u malom nogometu, kolačijadu, a prihod od tih aktivnosti je išao za dopunu školskog inventara, pomagala te uređenje naše škole.

✔To isto vijeće je za Dan nezavisnosti BiH, a u suradnji sa Općinom Cazin, građanima Cazina dijelilo prospektni materijal u kojem je naglašena važnost ovog datuma.

✔Osposobili su kabinet - radionicu za uvođenje novog smjera za iduću školsku godinu Operater na CNC mašinama, za koje se očekuje ovih dana potrebno rješenje iz našeg ministarstva.

Kako je to sve izgledalo, pogledajte na sljedećim slikama.

"Hvala svima koji su učestvovali u ovim aktivnostima, a naravno najviše učenicima i uposlenicima naše škole." Direktor: Samir Abazović

Čestitamo vrijednim učenicima ali i svim uposlenicima "I srednje škole" Cazin, koji su učestvovali u aktivnostima i koji podstiču učenike na aktivnosti ovog tipa jer će sve to biti od velike pomoći učenicima da sebe razvijaju kao ličnost.