Učenici tukli druga jer nije znao tekst pjesme "Od Topole pa do Ravne Gore"

Na video snimku se vidi kako trojica đaka uzrasta od 17-18 godina udaraju svog školskog kolegu od 15 godina, svaki put kada ne bi znao ponoviti stihove pomenute pjesme.

Četvorica učenika srednje škole Resursni centar "Dr Peruta Ivanović" u Kotoru, Crna Gora, brutalno su istukli školskog druga jer nije znao otpjevati pjesmu "Od Topole pa do Ravne Gore", prenosi portal TrebinjeLive.info.

Brutalno vršnjačko nasilje četvorice Kotorana nad školskim kolegom desilo se prije oko dva mjeseca, a video snimak je tek sada dospio do tog portala.

Na video snimku se vidi kako trojica đaka uzrasta od 17-18 godina udaraju svog školskog kolegu od 15 godina, svaki put kada ne bi znao ponoviti stihove pomenute pjesme.

Nasilnici su prestali sa udaranjem tek kada je nesretni mladić počeo jaukati i savijati se od bolova.

Nadležni su, kako piše taj portal, obaviješteni o ovom slučaju, ali od roditelja napadnutog mladića saznaju da tužilaštvo nije preduzelo nikakve radnje, zadovoljavajući se činjenicom da su nasilnici izbačeni iz škole.

- Po njima je taj slučaj završen, a učenicima-nasilnicima će biti dozvoljeno da polažu razred i vjerovatno naredne školske godine da je ponovo upišu - kaže otac napadnutog mladića.

U cijelom slučaju, objašnjava, začudilo ga je i to što direktor pomenute ustanove nije želio prijaviti slučaj policiji iako se sve odigralo u školskom WC-u, već je tražio od njih (roditelja) da oni to učine.

Napadnuti mladić se u školsku klupu vratio tek prije 15-ak dana, kada su nasilnici izbačeni iz škole, jer se nije osjećao sigurno, kaže otac napadnutog mladića, dodajući da ih "niko od roditelja nasilnika nije pozvao da se izvini ili pita kako je moj sin".

Slučaj je kulminirao i na ulici u Kotoru, kada je otac napadnutog mladića sreo svog sugrađanina - oca od inicijatora brutalnog nasilja, koji mu je, umjesto da mu se izvini - prijeteći podignutim prstom kazao da će njegov sin biti izbačen iz škole zbog obične šale.

- Ne znam šta mi se tada dogodilo, ali kao da mi je pao mrak na oči. Nažalost, nisam uspio sam sebe iskontrolirati - udario sam ga i polomio mu nos i jagodičnu kost - kaže otac napadnutog mladića.

Ovaj slučaj sada je pred nadležnim sudskim instancama.