Udruženje 5+ postaje prepoznatljiv brand i van granica kantona

Zahvaljujući neumornom radom i postignutim rezultatima u implementaciji niza projekata, ali i intenzivnim aktivnostima koje trebaju rezultirati skorim pokretanjem obimnih projekata na području našeg kantona s tendencijom da svoje aktivnosti proširi i van granica kantona Udruženje za obrazovne inicijative je postalo prepoznatljiv brand i poželjan partner te predmet zanimanja mnogobrojnim međunarodnim vladinim i nevladinim organizacijama.

Kao siguran pokazatelj brzog napredovanja i uspona Udruženja 5+ govori i poziv Ambasadora SAD-a Erica Nelsona upućenog predsjednici Udruženja 5+ Saneli Mujić, koja je bila gost na prijemu kojeg je upriličio Ambasador Nelson za više od 200 zvaničnika iz cijele BiH. Tom prilikom je predsjednica Udruženja 5+ Sanela Mujić visokim uzvanicama ali i samom Ambasadoru predstavila postignuća i planove Udruženja 5+ za naredni period. U sklopu ovog događaja posebno je važno istaknuti susret predsjednice Udruženja 5+ Sanele Mujić sa direktoricom misije USAIDA u BiH Nensi Eslick kojom prilikom je Udruženje 5+ pozvano da aplicira na grantove ove organizacije koji će uskoro biti otvoreni.

Prilikom ovog prijema predsjednica Udruženja 5+ Sanela Mujić se sastala sa mnogobrojnim predstavnicima javnog i političkog života u Bosni i Herecgovini.