Udruženje 5+ proširuje saradnju

Srđan Puhalo, psiholog i politički analitičar iz Banja Luke je tokom dvodnevnog boravka u gradu Cazinu, a u sklopu istraživanja obavio niz razgovora sa različitim grupama naših sugrađana, te obišao veći broj gradskih institucija i ustanova smještenih na području grada Cazina.

Održao je sastanke sa grupom naših mladih sugrađana, grupom građana i predstavnicima nevladinih organizaciija koje djeluju ili imaju sjedište u gradu Cazinu. Tema razgovora je bila opće stanje na području grada Cazina kao i refleksije na svakodnveni život koje su uzrokovane sve većim brojem migranata na području našeg grada.

Tokom susureta sa predsjednicom Udruženja za obrazovne inicijative 5+ Sanelom Mujić obavljen je i razgovor na pomenute teme,ali i učinjen osvrt na opće stanje civilnog sektora i saradnje unutar nevladinih organizacija na području grada Cazina. Posebno je važno naglasiti da je ovaj eminentni stručnjak obećao saradnju i podršku Udruženju 5+ te je sklopljen dogovor o budućim modelima saradnje gospodina Puhala i Udruženja 5+. Udruženje 5+ će već u projketu “Hrabrost je izabrati nenasilje” angažirati ovog stručnjaka kao predavača i saradnika.

Image