Cazinski pčelari ponovo u akciji humanosti: Crvenom križu donirali 60 kg meda

Cazinski pčelari okupljeni u Udruženju pčelara "Kesten" nastavljaju s humanim akcijama po kojima su postali prepoznatljivi. Pored brojnih aktivnosti koje ovih dana provode, odlučili su da svojim sugrađanima, koji su u stanju socijalne potrebe, pokažu da misle i na njih.

Predstavnicima gradske organizacije Crveni križ Cazin uručene su značajne količine meda, za 100 korisnika, koje će biti podijeljene korisnicima socijalne pomoći. Ostatak prikupljenog meda će se dostaviti kuhinji u hotelu "Sedra" za potrebe ishrane migranata, među kojima se nalazi i znatan broj djece.

Bitno je istaći da se radi o medu koji je prikupljen za potrebe Prvog međunarodnog ocjenjivanja meda u Cazinu, a koje je održano u septembru prošle godine. To znači da su svi pčelari koji su poslali med na ocjenjivanje, ne samo iz Cazina, učesnici ove humane akcije.

- "Nadamo se nastavku saradnje sa Crvenim križom i da će ovaj vid humanosti našim pčelarima postati tradicija. Zahvaljujemo svim pčelarima koji su svojim učešćem dali doprinos ovoj humanoj akciji. Medno!", poručuju iz Udruženja.

Image