Udruženje penzionera V. Kladuša dobilo novo rukovodstvo

.

 

Po okončanju 9.redovne godišnje Skupštine Udruženja penzionera Velika Kladuša  održana je Konstituirajuća Izborna skupština ovog udruženja na kojoj je za novog – starog predsjednika Upravnog odbora odnosno Udruženja izabran Rasim Redžić, a za njegovog zamjenika Adem Sarajlija. Imenovano je jedanaest članova Upravnog odbora, te tri člana Nadzornog odbora kao i njihovi zamjenici. Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Hašija Muhamedagić. Ovom prilikom izabrano je i 25 članova Skupštine. Za predsjednika Skupštine imenovan je dosadašnji predsjednik Muhamed Keserović, a za njegovog zamjenika Sulejman Osmanagić.

Osim izbora novih organa Općinske organizacije Udruženja penzionera Velika Kladuša, na Konstituirajućoj izbornoj skupštini odabrani su i delegati u Savez penzionera USK-a, delegat u Savezu penzionera Federacije BIH, kao i delegat koji će obnašati funkciju zamjenika predsjednika Skupštine Saveza penzionera USK-a. Delegat u Savezu FBiH biće Sulejman Mašinović, a delegati u Savezu penzionera USK-a su Rasim Redžić, Adem Sarajlija i Sulejman Osmanagić. Osmanagić će ujedno biti i zamjenik predsjednika Skupštine Saveza penzionera USK-a.

Inače, prije imenovanja novog rukovodstva održana je 9.redovna sjednica Skupštine Udruženja penzionera Velika Kladuša u ranijem sastavu, na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu Udruženja penzionera Velika Kladuša za period mart 2021. – mart 2022.godine, Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2021.godinu, Plan rada za 2022.godinu, Plan prihoda i rashoda za 2022.godinu, Izvještaj Nadzornog odbora  sa nalazom i mišljenjem o materijalno-finansijskom poslovanju Udruženja  penzionera u 2021.godini, te je usvojena Odluka o razriješenju  organa Udruženja izabranih 2018.godine (delegata u Skupštini Udruženja, članova Upravnog odbora i članova Nadzornog odbora).