UGODNO VRIJEME Brojni turisti i građani iskoristili nedjelju za šetnju sarajevskim ulicama

.

Brojni građani Sarajeva, ali i turisti koji se ovih dana nalaze u glavnom gradu Bosne i Hercegovine iskoristili su lijepo vrijeme za šetnju sarajevskim ulicama.

Iako je posljednjih nekoliko sedmica u Sarajevu dominira pretežno sparno i suho vrijeme, čini se kako su današnje temperature, ali i blagi povjetarac učinili atmosferu znatno ugodnijom što su prepoznali i brojni građani i turisti koji borave u Bosni i Hercegovini.

Fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je veliki broj građana u šetnji Ferhadijom i ulicom Maršala Tita, a neki građani su odlučili nedjeljno jutro i popodne provesti u baštama kafića uz priču o dnevnopolitičkim i brojnim drugim temama.

Posljednjih sedmica Sarajevo, kao i ostatak Bosne i Hercegovine bilježi veliki broj turista koji dolaze iz arapskih, ali i zemalja zapadne Evrope.

Kao i prethodnih dana, i danas su se u Sarajevu mogle sresti velike grupe turista koji razgledaju najpoznatije znamenitosti te istovremeno uče o historiji grada kao i države.

S obzirom da se u narednim danima očekuju slične temperature te da je situacija s koronavirusom u glavnom gradu BiH i dalje povoljna, za očekivati je kako će se prizori punih sarajevskih ulica moći vidjeti i u narednom periodu.

To će svakako još više doći do izražaja krajem naredne sedmice kada u Sarajevu počinje 27. izdanje Sarajevo film festivala koji uvijek sa sobom donosi i "prazničnu" atmosferu primamljivu kako za stanovnike Sarajeva, tako i za turiste.