Ugovore o stipendiranju potpisali stipendisti Općine Velika Kladuša

Stipendisti Velike Kladuše
125 kladuških studenata danas je (subota, 29. august) potpisivanjem ugovora o stipendiranju sa Općinom Velika Kladuša za tekuću akademsku 2019/2020. godinu dobilo finansijsku podršku na svom najvažnijem životnom putu, obrazovanju. Mjesečna stipendija iznosi 200 KM, i isplaćuje se za deset mjeseci. Ervin Abdić, ovlašteni zamjenik Općinskog načelnika i Emina Ćehić, predsjednica Komisije za dodjelu stipendija obraćajući se stipendistima i njihovim roditeljima istakli su da najveća vrijednost leži u obrazovanju i u obrazovanom mladom čovjeku.…

 

Riječi zahvale za finansijsku podršku u njihovom fakultetskom obrazovanju, uz obećanja da će opravdati povjerenje učenjem, dobrim ocjenama i rezultatima uputili su stipendisti prilikom potpisivanja ugovora. Među njima su Sabina Čelebić, studentica 4. godine Pravnog fakulteta i Maida Delić, studentica prve godine Biotehničkog fakulteta.…

Zajedno sa studentima ugovore o stipendiranju potpisali su i roditelji i kako kažu, stipendija će im uveliko olakšati finansiranje studiranja njihove djece. Stipendija je naročito dobrodošla u porodice koje školuju više djece, poput porodice Husić koja ima šestero djece, od kojih se školuje troje.

Studentima i roditeljima danas se obratio i Amir Đogić, direktor „Komunalija“ i nekadašnji stipendista Općine. Uz čestitke na stipendijama Đogić je studentima poručio da uče i da se uvijek trude da budu među najboljima, te da zajedničkim snagama grade bolju budućnost svoga grada.

Ove godine uobičajena procedura potpisivanja ugovora o stipendiranju za tekuću akademsku godinu je promijenjena i obavljena je sa kašnjenjem zbog pandemije koronavirusa, te svih dešavanja vezanih za hapšenje i pritvaranje Općinskog načelnika. Potpisivanje ugovora je obavljeno uz obavezno poštivanje mjera zaštite od koronavirusa. Recimo i to da najviše studenata, stipendista Općine Velika Kladuša studira na univerzitetima u Bihaću i Sarajevu.