Ugovoreni radovi priključenja naselja Mujagići i Manda na kanalizacionu mrežu

Bosanska Krupa
Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor JKP „10. Juli“ iz Bosanske Krupe Zihad Jašaragić potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na priključenju naselja Mujagići i Manda na kanalizacionu mrežu.

 

Posljednjih nekoliko godina, zavisno od finansijskih sredstava i potrebe mještana, vrše se radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Bosanskoj Krupi. U skorijoj budućnosti takvi će radovi obuhvatiti i otočka naselja Mujagići i Manda.

„Na ovom području lokalne zajednice još uvijek se koriste septičke jame. To uskoro neće biti tako, na zadovoljstvo stanovnika u 60-ak domaćinstava, ali naravno i nas nadležnih.  Biti ćemo u stanju na adekvatan način riješiti kanalizacionu mrežu, time napraviti značajan korak u smislu higijene, zaštite okoliša“, kaže direktor preduzeća Zihad Jašaragić.

Vrijednost radova koje će izvoditi komunalno preduzeće „10. Juli“ je 72.600 KM i to će Općina Bosanska Krupa osigurati iz vlastitog budžeta.

Radovi bi trebali početi naredne sedmice, a rok za priključenje pomenutih naselja na kanalizacionu mrežu je šezdeset dana.