Uhapšen 62-godišnji vozač Hitne pomoći koji je sinoć udario maloljetnike

.
Vozač koji je upravljao vozilom hitne pomoći je alkotestiran te je izostala reakcija na alkohol, a riječ je o novom vozilu koje je nabavljeno prošle godine

 

Priveden je 62-godišnji vozač hitne pomoći te je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, objavila je zagrebačka policija.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni će biti, uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

Sinoć su, oko 21.45 u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek kod spasilačkog tornja, djelatnici hitne medicinske pomoći u svom vozilu marke Volkswagen Crafter pružali liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju, prenosi Index.hr.

Nakon toga je 62-godišnji vozač krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz da bi u tom trenutku vozilom ozlijedio troje maloljetnika, koji su se nalazili na travi sjedeći, a jedan od njih ležeći u neposrednoj blizini vozila hitne pomoći.

TINEJDŽER JE U TEŠKOM STANJU

Tinejdžer koji je teško ozlijeđen primljen je u Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb, potvrdio je u razgovoru za HRT dr. Tomislav Baotić, specijalist abdominalne kirurgije. Dječak je odmah po zaprimanju u bolnicu prebačen u jedinicu intenzivnog liječenja, a njegovo stanje opisuje se kao "prilično teško".

"Zadobio je teške, pa i za život opasne ozljede. Osim ozljeda vratne kralježnice i drugih ozljeda, najveći je problem u cirkulaciji u žilama koje prolaze kroz vratnu kralježnicu", rekao je Baotić dodajući da je, iako dječak nema ozljeda glave, došlo do promjena na mozgu zbog cirkulatornih poremećaja. "Sad moramo vidjeti jesu li te promjene trajne ili su privremene", dodao je Baotić.

Koliko će trajati oporavak ovog tinejdžera, za sada je teško procijeniti. "Mora se konstantno pratiti stanje i vidjeti kako se oporavlja mozak, kako ta cirkulacija funkcionira. Oporavak će sigurno potrajati malo dulje, ali koliko će trajati, teško je reći. U svakom slučaju, stanje je vrlo teško", zaključio je Baotić.

JEDNA DJEVOJKA PUŠTENA KUĆI, DRUGA NA OPSERVACIJI

U međuvremenu, dvije djevojke primljene su u bolnicu u Klaićevoj. Jedna je nakon kliničke i dijagnostičke RTG obrade otpuštena kući, a druga je zadržana u bolnici. Djevojka je urednih vitalnih parametara, potvrdio je za HTV ravnatelj Klaićeve bolnice.

"U kasnim večernjim satima preko Objedinjenog hitnog prijema zaprimili smo dvije 17-godišnje djevojke. Prvu smo nakon kliničke i dijagnostičke RTG obrade otpustili kući, a drugu smo zadržali na opservaciji. Ima jednu skeletnu ozljedu. Ona je trenutno stabilno, urednih vitalnih parametara, no zbog prirode bolesti ostat će na daljnjem liječenju", rekao je Ljudevit Sović, specijalist dječje kirurgije.

HITNA: ŽAO NAM JE ZBOG NESRETNOG DOGAĐAJA

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba​ izrazio je danas žaljenje zbog nesretnog događaja kada je vozilo hitne pomoći u srijedu navečer na Bundeku udarilo troje 17-godišnjaka pa se nadaju brzom oporavku ozlijeđenih.

Iz Nastavnog zavoda pojasnili su kako je tim hitne medicinske pomoći na Bundek pozvan oko 21:30 radi intervencije prema maloljetnoj ženskoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju. 

Nakon završetka intervencije vozač je krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz te vozilom ozlijedio troje maloljetnika. 

VOZAČ NIJE BIO PIJAN, VOZILO KUPLJENO PROŠLE GODINE

Dvije ozlijeđene osobe prevezene su u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, dok je jednom ozlijeđenom liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid i obavijesne razgovore s članovima tima hitne pomoći, što je službeno zabilježeno. 

Vozač koji je upravljao vozilom hitne pomoći je alkotestiran te je izostala reakcija na alkohol, a riječ je o novom vozilu koje je nabavljeno prošle godine.​