Uhapšen dok je zalijevao: U USK pronađena plantaža marihuane sa 90 biljaka

Neke visoke 4 metra!

U sklopu redovnih aktivnosti na sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Policijske stanice Sanski Most, došli su do operativnih saznanja da se na području naselja Sasina, Općina Sanski Most, nalazi plantaža - zasad biljaka koje svojim izgledom asociraju na biljnu vrstu „Cannabis sativa L“.
    
Nakon što je navedena plantaža locirana pristupilo se aktivnoj opservaciji terena te je dana 16.09.2019. godine oko 19,00 sati, na navedenoj lokaciji primjećen B. J. rođen 1971. godine iz Sanskog Mosta koji je pristupio zalijevanju biljaka, a nakon što je uočio policijske službenike pokušao se udaljiti sa lica mjesta.

B. J. je lišen slobode, a daljom obradom utvrđeno da je isti surađivao sa B. E.  rođen 1977. godine iz Sanskog Mosta koji je također lišen slobode zbog osnova sumnje u počinjenje istog krivičnog djela.  

Na osnovu odobrenja nadležnog tužioca, Kantonalnog tužilaštva USK, policijski službenici MUP-a USK su dana 17.09.2019. godine izvršili uviđaj na licu mjesta te tom prilikom je na navedenoj lokaciji pronađeno devedeset (90) biljaka koje svojim izgledom asociraju na biljnu vrstu „Cannabis sativa“ veličine od 80 do 390 cm, kao i pribor namijenjen za obradu zemljišta i uzgoj biljaka.

Nakon kriminalističke obrade oba navedena lica su uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu iz člana 238. Krivičnog zakona F BiH, predana nadležnom tužiocu na daljnje postupanje.