Uhapšen još jedan pedofil: Djecu je snimao mobitelima na plaži

Home

Uhapšen još jedan pedofil: Djecu je snimao mobitelima na plaži


Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 51-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

Muškarca se sumnjiči da je 13. avgusta oko 19 sati, na plaži u turističkom naselju u Rovinju, pomoću dva mobitela snimao djecu koja nisu imala gornji dio kupaćeg kostima. Nakon što su građani i turisti primijetili što osumnjičeni čini, 51-godišnjak je pokušao pobjeći, no u tome je spriječen i zadržan do dolaska policijskih službenika. Muškarac je uhapšen i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 14. avgusta u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske - kažu u istarskoj policiji.

Uhapšeni Nijemac pedofilskih sklonosti zapravo je Mark K. iz njemačkog grada Berka koji ljetuje u turističkom naselju Vilas Rubin pokraj Rovinja. Dokaže li mu se krivnja Nijemac bi mogao „zaraditi“ kaznu zatvora između jedne i osam godina.

 

Pedofili stranci na Jadranu

Nerijetka su hapšenja turista s pedofilskim sklonostima, mahom stranaca, koji ljetuju po turističkim središtima duž cijele obale. Tako je i prije 10-ak dana Holanđanin Gerhardus K. (70) iz Utrechta zbog snimanja gole ženske djece za vožnje turističkim brodom svoj odmor u rovinjskoj Valalti okončao s lisičinama na rukama.

Početkom mjeseca svoju izopačenu sklonost pokazao je i 62-godišnji Slovenac Jozef K. iz Bovca fotografirajući obnaženu djecu na bazenu turističkog naselja nedaleko od Poreča.

Krajem jula uhapšen je još jedan Nijemac pedofilskih sklonosti, Benedikt J. (36) iz Ibbenburena, jer je u na plaži u Valbandonu pokraj Fažane snimao 4-godišnju djevojčicu. 

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Wed, 16/08/2017 - 12:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top