Uhapšen komšija koji je slučajno ranio lovca

r

U naselju Brezovi Dani, Općina Maglaj, jučer je u jutarnjim satima oko 9.35 sati tokom lova ranjen je lovac H. H. (1977.) iz obližnjeg sela Kopice – potvrdio je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić piše Crna-Hronika.

Kako je potvrđeno nesretnog lovca ranio je njegov komšija I. J. ( 1965.) koji je lišen slobode.

Dana 11.02.2024. godine, u 09,35 sati, dežurna služba Policijske stanice Maglaj je obaviještena da je u mjestu Brezovi Dani, općina Maglaj, došlo do ranjavanja lica iz vatrenog oružja.

Na lice mjesta su upućeni policijski službenici, te je utvrđeno da je povrede nanesene vatrenim oružjem zadobilo lice H.H. (rođen 1977. godine) iz Kopica-općina Maglaj, a da ga je prilikom lova iz lovačke puške ranilo lice J.I. (rođen 1965. godine), takođe iz Kopica.

Povrijeđeni H.H. je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Maglaj prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, a potom na Klinički univerzitetski centar Sarajevo zbog zadobijenih teških povreda lijevog ramena i grudnog koša.

Lice J.I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo “Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.