Uhapšen kriminalac koji je helikopterom pobjegao iz zatvora (VIDEO)

Uhapšen kriminalac koji je helikopterom pobjegao iz zatvora (VIDEO)

Francuska policija uhapsila je kriminalca koji je početkom jula pobjegao iz zatvora na spektakularan način – helikopterom, saopštila je danas policija.

Zatvorenik Redoine Faid, koga je policija od jula tražila uhapšen je u gradiću Creil, sjeverno od Pariza, prenosi Reuters.

Njegovo hapšenje potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Gérard Collomb. Pobjegao je prvog jula.

Tog dana, nešto poslije 11 časova, tri muškarca u crnom, naoružana kalašnjikovima, za koje francuski vlasti navode da su komandosi, pojavila su se ispred zatvora u mjestu Reau, u pariskom regionu, gdje je Faid (46) izdržavao 25-godišnju kaznu zbog ubistva mlade policajke tokom oružane pljačke 2010. godine, prenose francuski mediji.

Ta tri saučesnika izašla su iz helikoptera, koji je sletio u neobezbijeđeno zatvorsko dvorište, piše Blic.

Oni su izveli Faida iz prostorije za sastanke, gdje je on u tom trenutku razgovarao sa bratom, i odveli ga do helikoptera, navodi “Figaro”, ističući da je bjekstvo trajalo 10-ak minuta.

Šezdesetak kilometara dalje, između aerodroma Roasi i Burže, bjegunac je izašao iz helikoptera i ušao u crni “megan”, pobjegavši u pravcu autoputa, a potom je prešao u bijeli kamionet i od tada bio u bjekstvu.