Uhapšen “maneken” iz izloga: Pravio se da je lutka da bi krao poslije zatvaranja

.
Neimenovani muškarac je optužen da se predstavljao kao maneken (lutka) u izlogu u Varšavi kako bi ukrao nakit nakon radnog vremena.

 

Na sigurnosnim kamerama ovaj 22-godišnjak je prikazan kako mirno stoji i drži torbu u izlogu prodavnice.

Policija je saopštila da bi optuženi nakon zatvaranja otišao u „lov“ po raznim odjeljenjima prodavnice, ali bi na kraju završio u zlatarama.

Muškarac je takođe optužen za krađu stvari iz drugog tržnog centra. On je optužen za provalu i krađu i prijeti mu kazna do 10 godina zatvora.

Varšavska policija je saopštila da osoblje i kupci nisu primijetili ništa neobično dok je muškarac stajao na izlogu i stopio se sa nekoliko manekena.

Policija je rekla da bi on stajao mirno dok „ne bi osjetio da je bezbjedno“, a zatim bi prošetao kroz razna odjeljenja tržnog centra prije nego što bi ukrao nakit.

Na kraju ga je uočilo osoblje obezbjeđenja.

Muškarac je optužen za još dva incidenta.

Policija kaže da je u jednom (uveliko zatvorenom) restoranu večerao, a potom otišao u butik i svoju odjeću zamijenio novom, pa se vratio u još jedan restoran na obrok.

Uhvaćen je na sigurnosnim kamerama kako se provlači ispod djelimično otvorenih rolo vrata na prodavnicama.

Robert Šumijata, portparol policije, rekao je da je u trećem incidentu na drugoj lokaciji muškarac sačekao da radno vrijeme prođe, a zatim „uzeo novac iz nekoliko kasa i pokušao da ukrade druge predmete“.

Muškarcu je određen pritvor od tri mjeseca, saopštili su tužioci u Varšavi.