Uhapšen mladić iz Bugojna: Pronađeni 29 noževa, droga, pajser, bejzbol palica...

.
Za njim je bila raspisana potjernica od strane Općinskog suda Bugojno, zbog krivičnih djela "Nasilničko ponašanje" i "Izazivanje opće opasnosti"

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Bugojno su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, u mjestu Kula općina Bugojno izvršili pretres kuće koju koristi M.I. rođen 1998.godine. 

Prilikom pretresa pronađene su sljedeće materije i predmeti: veći pvc zamotuljak sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, drobilica za usitnjavanje opojne droge kanabis - 7 komada; lula za konzumiranje opojne droge canabis; 13 noževa raznih proizvođača i dimenzija (vojni i lovački); 14 kratkih noževa-čakija; 4 komada metalnih boksera; preklopna čakija 2 komada; bejzbol palica; pajser dužine 75 cm plave boje i 93 komada tableta - 100 mg.

Važno je napomenuti da je za osumnjičenim bila raspisana potjernica od strane Općinskog suda Bugojno, u vezi sa krivičnim djelima "Nasilničko ponašanje" i "Izazivanje opće opasnosti", koja su izvršena u ranijem periodu, te da je isti tom prilikom pronađen i lišen slobode.

Svi navedeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se u saradnji sa nadležnim Kantonalim tužilaštvom poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja premetnih krivičnih djela.

Foto: MUP SBK