Uhapšen službenik Općine Istočna Ilidža, primio 18.130 KM mita

novac
- Po nalogu Osnovnog suda u Sokocu policijski službenici su pretresli kancelariju, stan i druge objekte koje je koristio S. Š. i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u daljem postupku -

 

Slaven Šikuljak, službenik u Opštini Istočna Ilidža, uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 18.130 KM od jedne sarajevske firme kako bi omogućio dodjelu lokacije i urbanističko-tehničke uslove za izgradnju stambeno poslovnog objekta. 

- Lice se sumnjiči da je u dva navrata tokom prošle godine na svoj žiro račun primio oko 18.130 KM od jednog preduzeća iz Sarajeva, a sve kako bi u svojstvu stručnog lica izvršio radnju koju nije smeo izvršiti, u okviru svojih službenih ovlašćenja u postupku dodele lokacijskih i urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju stambeno poslovnog objekta, od strane investitora, odnosno firme od koje je primio novac - saopštio je MUP RS.

- Po nalogu Osnovnog suda u Sokocu policijski službenici su pretresli kancelariju, stan i druge objekte koje je koristio S. Š. i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u daljem postupku. Protiv osumnjičenog podnesen je izvještaj nadležnom tužilaštvu da je počinio krivično djelo primanje mita - navode u MUP RS.