Uhapšen vozač s pištoljem i palicom, upravljao pod zabranom

.

U sklopu policijske kontrole saobraćaja u jutarnjim satima 16. marta, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška zaustavili su automobil austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak.

Međutim, ono što je počelo kao rutinska provjera identiteta brzo je preraslo u ozbiljnu situaciju kada su pronađeni predmeti koji su izazvali sumnju.

Naime, prilikom pregleda vozila, policija je otkrila da su na automobilu postavljene zagrebačke registracijske pločice koje nisu odgovarale stvarnom identitetu vozila.

 

Dodatno, u vozilu su pronađeni i oduzeti pištoljski spremnik s 6 komada streljiva kalibra 9 x 17 mm te drvena palica.

 

Ovaj događaj rezultirao je uapšenjem 23-godišnjaka pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozač dana 27. oktobra 2023. godine na osobni automobil postavio registracijske tablice koje nisu bile pripadajuće vozilu, a koje su bile tražene zbog gubitka.

 

Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela. Također, bit će podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama (upravljanje pod zabranom).