Uhapšen zastupnik SDA Ramiz Ridžal, sumnjiči se da je automobilom udario policajca

ramiz
Ridžal je inače predsjednik Odbora za sigurnost i nadzor nad policijom u Skupštini BPK


Goraždanska policija uhapsila je jutros Ramiza Ridžala, zastupnika SDA u Skupštini BPK. On se sumnjiči da je sinoć svojim terencem BMW X5 udario policajca i pobjegao sa mjesta nesreće.

Prilikom redovne kontrole, policija je zaustavila vozilo BMW X5 u ulici Fazlagića u Goraždu. U toku vršenja kontrole vozač je pokrenuo automobil i tom prilikom je udario policajca, pobjegavši sa mjesta nesreće. Srećom, policajac je pretrpio samo lakše povrede.

Bez obzira na težinu povreda, dežurni tužilac Tužilaštva BPK je ovaj postupak okarakterisao kao napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Iz policije su potvrdili hapšenje vozača, ne otkrivajući njegov identitet.

- Osoba koja je sinoć u 19.25 izazvala saobraćajnu nezgodu, jutros je lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje Policijske uprave Goražde, izjavio je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Goražde.

Ono što daje dodatnu težinu cijelom slučaju je da je Ridžal ujedno i predsjednik Odbora za sigurnost i nadzor nad policijom u Skupštini BPK. Nakon što je sinoć objavljena informacija kako se upravo on nalazio za volanom automobila kojim je udaren policajac, Ridžal se javio Avazu,tvrdeći da on nije počinilac.

- Nigdje veze, vjerujte. Ja ne znam šta se ovo dešava. Nisam nikoga udario vozilom. Evo mene na selu. Ovo je klasični pokušaj montiranja nekih ljudi. Policajca nisam ni vidio, sreća pa imam svjedoke za to. Da nemam svjedoke, bruka bi bila. Demantiram sve. Zvali su mene iz policije, otići ću ujutro da dam izjavu, nije problem. Niti me je ko zaustavljao, niti sam stajao, niti sam koga udario, kazao je sinoć Ridžal.