Uhapšeni crnogorski policajci koji su tukli turske turiste na plaži u Budvi

.
Crnogorska policija je uhapsila dva službenika Odjeljenja bezbjednosti Kotor, Slobodana Vulanovića i Marka Vučinića, za kojima su raspisane potjernice zbog sumnje da su se nasilnički ponašali prema turskim državljanima na plaži Ploče kod Budve 27. avgusta. "Sumnja se da je grupa od pet osoba I.J., O.S., M.V., S.V. i M.V. od kojih su dvojica policijski službenici, izvršila krivično djelo – nasilničko ponašanje na štetu turskih državljana”, navodi se u saopštenju ODT-a Kotor.

 

Mediji su ranije objavili da je Uprava policije raspisala nacionalnu potjernicu protiv dvojice kolega iz kotorske policije – Slobodanom Vulanovićem i Markom Vučinićem, koji se sumnjiče da su u nedjelju 27. avgusta ove godine na plaži Ploče sa još tri osobe pretukli dvojicu turskih državljana.

Nasilničko ponašanje na plaži Ploče Vulanović je počinio dok se nalazio na bolovanju, a vjeruje se da je tokom ljeta sa Vučinićem bio radno angažovan kao neformalno obezbjeđenje ugostiteljskog objekta.

Grupa turskih državljana, kako se vjeruje, provodila se 27. avgusta na plaži Ploče, ali je u poslijepodnevnim satima došlo do manjeg, a potom i većeg incidenta.

Osumnjičeni Slobodan Vulanović, za kojim je raspisana potjernica, ljetos je otvorio bolovanje nakon što je odlukom menadžmenta Uprave policije dobio novo rasporedno rješenje – iz Kotora je poslat u Pljevlja.

Uprava policije sačinila je spisak ljekara na primorju, za koje se vjeruje da službenicima Uprave policije, bez ikakvog medicinskog razloga, izdaju doznake za bolovanje.

„Vijesti“ su objavile da su policija i tužilaštvo otvorili postupak uviđaja tokom kojeg će se utvrditi na koji način i u kojoj mjeri se zloupotrebljavaju bolovanja u sistemu Uprave policije.