Uhapšeni poreski inspektori u RS-u koji su uzimali mito i zloupotrijebili službeni položaj

policija
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavili su, u nastavku operativne akcije “Svodna”, Republičkom tužilaštvu izvještaj protiv pet osoba zbog korupcije.


Izvještaj je podnesen protiv N.B., N.Š. i M.B. iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada i M.R. iz Gradiške. Kako piše portal Srpskainfo ponovo je uhapšen Nemanja Barović i Mihajlo Ristić.

Izvještaj tereti osumnjičene da su od augusta 2017. godine do jula 2019. godine na području Grada Prijedora počinili 11 krivičnih djela.

"N.B. se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave Republike Srpske počinio šest krivičnih djela i to tri primanje mita i tri zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", kažu u policiji.

M.R. se sumnjiči da je usvojstvu poreskog inspektora Poreske uprave RS počinio dva krivična djela i to primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

"N.Š., M.B. i D.J. se sumnjiče za davanje mita", rekla je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

Akcija "Svodna" usmjerena je na otkrivanje koruptivnih krivičnih djela, a policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS nastavit će i u narednom periodu aktivnosti na otkrivanju ovih krivičnih djela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da prijave krivična djela korupcije, kako bi se izvršioci navedenih krivičnih djela procesuirali.

Izvor: