Uhapšeno osam osumnjičenih za krijumčarenje 60 migranata

.
Hrvatska policija je uhapsila i kazneno prijavila osam krijumčara koje tereti da su od nedjelje od srijede u sedam odvojenih slučajeva krijumčarili 60 migranata na području Karlovačke županije.

 

Karlovačka policija je precizirala da su u nedjelju rano ujutro na području Ogulina policajci zaustavili automobil crnogorskih registracija kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Turske. U vozilu je bilo još pet stranih državljana, od kojih je četvero izrazilo namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, dok je prema jednome postupano u skladu sa Zakonom o strancima.

U ponedjeljak u noći su policajci zaustavili kombi čeških registracija kojim je upravljao 44-godišnji Čeh, a prevozio je 11 migranata. Istoga dana ujutro je na području Krnjaka kontroliran kombi rumunjskih registracija kojega je vozio 32-godišnjak iz Rumunjske. U tom je kombiju bilo devet migranata.

Tog dana poslijepodne su na području Vojnića policajci su u automobilu njemačkih registracija, kojega je vozio 39-godišnjak iz BiH s 56-godišnjim sunarodnjakom na mjestu suvozača, zatekli šest migranata.

Iza ponoći, već u utorak, kod Slunja su policajci nastojali zaustaviti kombi poljskih registracija, no vozač je bježao i naglo skrenuo na imanje 39-godišnjakinje, prilikom čega je oštetio ogradu i voćku. Tada se vozilo zaustavilo, a vozač se dao u bijeg, no ubrzo je uhvaćen. Riječ je o 41-godišnjaku iz Gruzije koji je prevozio 12 migranata. U potjeri niko nije ozlijeđen, a vozač će odgovarati i po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U utorak navečer su kod Vojnića policajci zaustavili automobil slovačkih registracija kojim je upravljao 45-godišnjak iz Njemačke i prevozio pet migranata.

Kod Ogulina su policajci u srijedu ujutro u automobilu crnogorskih registracija zatekli 12 migranata. U tom je slučaju vozač, odnosno krijumčar bio 29-godišnjak iz Azerbajdžana s dozvolom boravka u Poljskoj.