Uhapšeno sedam dilera u Trebinju, osmi pobjegao policiji

asd
Zaplijenjen je i kilogram i po droge za koju se pretpostavlja da je kokain.

Šest lica sa područja Trebinja i jedno iz Foče uhapšeno je danas u policijskoj akciji "Trag" usmjerenoj na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge, dok je jedna osoba iz Trebinja u bjekstvu, rekao je načelnik trebinjske Policijske uprave Siniša Laketa, javlja Srna.

On je naveo da je danas izvršen pretres na 12 lokacija, te da su slobode lišena lica čiji su inicijali N.Š., M.S., D.B., M.N, S.V. i F.V iz Trebinja, kao i lice čiji su inicijali N.B. iz Foče.

- Tokom aktivnosti oduzeto je oko 1,5 kilogram praškaste bijele materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu, međutim naknadnim vještačenjima odredićemo se tačno o kojoj vrsti droge je riječ - da li je u pitanju kokain ili neka druga vrsta droga, rekao je Laketa.

Laketa je istakao da je u akciji oduzet i određen broj putničkih automobila, sim kartica i mobilnih telefona, kao i drugih dokaza.

On je naveo da će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv 12 lica, te da aktivnosti na području Trebinja i Foče i dalje traju.

Akciju od jutros sprovode pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i policijskih uprava Trebinje i Foča u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinica, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije.

Operativna akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske.

Laketa je rekao da je akcija "Trag" počela u septembru 2019. godine, a provodila se na području Istočne Hercegovine, Policijske uprave Foča, grada Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Dubrovačke županije u Hrvatskoj.