Uhapšeno troje dilera droge u Bugojnu

Službenici Uprave policije MUP-a SBK nastavili su planske aktivnosti koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U bugojanskoj ulici Nugle II u četvrtak oko 19.30 sati tokom kontrole i pregleda žene J. M. (35) iz Bugojna pronađeni su spid i ekstazi. 

Nakon toga je izvršen pretres stana koji ova osoba koristi, usljed čega je pronađena određena količina sumnjivih materija. Pronađene su i zaplijenjene opojne droge kanabis, spid i ekstazi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s proizvodnjom i distribucijom droge.  

- Koordiniranim aktivnostima službenika PS Bugojno i PS Gornji Vakuf/Uskoplje u istoj ulici izvršena je kontrola i pregled muškarca N. M. (35) i žene D. B. (25), oboje iz Travnika. Tom prilikom pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis - saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U saradnji s nadležnim tužilaštvom, osumnjičene osobe su uhapšene i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.